Kinderen

Behandeling

Net als ieder mens, is ieder kind uniek en heeft het zijn kwaliteiten, talenten en uitdagingen. Ons lichaam is een spiegel van wat er binnen afspeelt en andersom. Ook bij kinderen geldt dat in een gezond lichaam energie vrij kan stromen. Door allerlei oorzaken kan deze stroming blokkeren en raakt de energie uit balans. Niet anders dan bij volwassenen, kan dit ook bij kinderen allerlei klachten geven. We zijn ons lang niet altijd bewust van deze oorzaken. Energieblokkades kunnen al tijdens de geboorte ontstaan of door gebeurtenissen welke in de ogen van volwassenen niet echt belangrijk zijn. De gevolgen van deze blokkades kunnen zich op allerlei manieren uiten. Dit kan zijn in daadwerkelijke lichamelijke klachten, onzekerheden en angsten maar ook in gedrag dat wij als volwassenen bestempelen als lastig.

Een Health behandeling kan bij kinderen vaak in één of enkele sessies al grote veranderingen teweeg brengen. De gebruikte methode wordt ook succesvol ingezet bij kinderen met bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS en overige autistisch gerelateerde aandoeningen.

Wat jouw kind je te vertellen heeft

Net als ons lichaam een spiegel is voor wat er binnen afspeelt, geldt dit ook voor onze omgeving. Zo binnen, zo buiten! De grootste spiegels in onze omgeving zijn onze kinderen. Kinderen hebben ons met hun gedrag iets te vertellen. Soms herken je je heel erg in je kind en in sommige aspecten is er juist geen enkele (bewuste) herkenning. Soms snap je zelfs niet waarom je kind op een bepaalde manier handelt of vertoont het probleemgedrag.  Toch maakt jouw kind je dan iets duidelijk over jezelf. Vaak heeft het dan te maken met je eigen ‘blinde vlekken’. Dat maakt het zo moeilijk om echt te zien wat je kind je (intuïtief) probeert te vertellen. Als je in de spiegel van je kind durft te kijken en aan de slag gaat met jezelf eigen, zul je merken dat jouw innerlijke groei daarin direct doorwerkt op je kind. Dus wanneer je jezelf helpt, help je daarmee ook je kind! Jij gaat aan de slag en je zult ervaren dat je kind met jou mee verandert.

Wanneer je ‘probleemgedrag’ ervaart bij je kind, is (naast behandeling van je kind) een health behandeling voor jezelf erg geschikt om inzicht te krijgen in je eigen energieblokkades. Deze blokkades hebben namelijk invloed op je kind. Door het werken aan je eigen balans werk je dus ook aan de balans van je kind.